Winorośl 'Schuyler'

Ogólna charakterystyka:

Winorośl 'Schuyler' to deserowa odmiana o smacznych owocach i soczystym miąższu. Owoce dojrzewają wcześnie. Odmiana wytrzymała na mróz

Owoce:

Grona od średnich do dużych; jagody średniej wielkości, kuliste. Skórka jest ciemnogranatowa z woskowym nalotem. Miąższ soczysty, białozielonkawy.

Przeznaczenie owoców:

Odmiana deserowa, owoce polecane do jedzenia na surowo (smaczne) oraz na soki i wina (landrynkowy smak)

Okres dojrzewania:

Owoce dojrzewają wcześnie - w drugiej dekadzie września.

Krzewy winorośli wchodzą w okres owocowania w 4-5 roku po posadzeniu. Obfitość plonu zależy w głównej mierze od odmiany, ale także od sposobu prowadzeniu krzewu i pielęgnacji.

Odporność na choroby i szkodniki:

Winorośl 'Schuyler' jest wytrzymała na mróz, ale wrażliwa na mączniaka rzekomego.

Wymagania glebowe / Stanowisko:

Winorośl najlepiej rośnie w ciepłych rejonach o długim okresie wegetacyjnym. Pod uprawę winorośli nadają się najlepiej lessy, przepuszczalne gliny, a także gleby podgórskie. Winorośl źle rośnie i przemarza na terenach nizinnych i podmokłych.

Cięcie:

Brak specjalnych wymagań.

Napisz recenzję

Winorośl 'Schuyler'

Winorośl 'Schuyler'

Winorośl 'Schuyler' to deserowa odmiana o smacznych owocach i soczystym miąższu. Owoce dojrzewają wcześnie. Odmiana wytrzymała na mróz

Produkty powiązane

Przejdź do góry