Winorośl 'New York Muscat'

Ogólna charakterystyka:

Winorośl 'New York Muscat' to odmiana uniwersalna - do jedzenia na surowo oraz do produkcji win. Owoce bardzo smaczne.

Owoce:

Grona średniej wielkości; jagody kuliste, również średniej wielkości.

Przeznaczenie owoców:

Odmiana deserowa, owoce bardzo smaczne. Nadają się również do produkcji win (rzadko spotykany aromat muszkatołowy)

Okres dojrzewania:

Owoce dojrzewają w drugiej i trzeciej dekadzie września. Mogą długo wisieć przed zbiorem.

Krzewy winorośli wchodzą w okres owocowania w 4-5 roku po posadzeniu. Obfitość plonu zależy w głównej mierze od odmiany, ale także od sposobu prowadzeniu krzewu i pielęgnacji.

Odporność na choroby i szkodniki:

Odmiana odporna na mróz i choroby grzybowe.

Wymagania glebowe / Stanowisko:

Winorośl najlepiej rośnie w ciepłych rejonach o długim okresie wegetacyjnym. Pod uprawę winorośli nadają się najlepiej lessy, przepuszczalne gliny, a także gleby podgórskie. Winorośl źle rośnie i przemarza na terenach nizinnych i podmokłych.

Napisz recenzję

Winorośl 'New York Muscat'

Winorośl 'New York Muscat'

Winorośl 'New York Muscat' to odmiana uniwersalna - do jedzenia na surowo oraz do produkcji win. Owoce bardzo smaczne. Wytrzymała na mróz i choroby.

Produkty powiązane

Przejdź do góry